Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου έδωσε 100.000 ευρώ στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

0
34

Οικονομική βοήθεια ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ προσέφερε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς την Ιερά Μονή και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, προκειμένου να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί πλήρως το μαγειρείο της.

 

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα Ορθοδοξίας, το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Με την προσφορά αυτή έγιναν τα εξής:

• Εξωτερικά τακτοποιήθηκαν όλες οι ρωγμές, λόγω παλαιότητας, του μαγειρείου.

• Τοποθετήθηκαν νέοι έξοδοι των καπνοδόχων.

• Δημιουργήθηκε νέα είσοδος και ένα νέο παράθυρο.

• Τοποθετήθηκαν νέες παροχές φυσικού αερίου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, υδραυλικά συστήματα, νέα αποχέτευση. Επίσης επενδύθηκε όλη η κουζίνα με πλακάκια τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους εντός.

• Εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός, νέα ντουλάπια, το ψυγείο από την αρχή επαναεπενδύθηκε, και εξοπλίστηκε, τοποθετήθηκε νέο σύστημα ψύξης.

• Δημιουργήθηκε νέα ψησταριά με τον αντίστοιχο εξαερισμό. Όλα τα συστήματα που απορροφούν τον αέρα συνδέθηκαν με σύστημα φιλτραρίσματος των οσμών μέσω νερού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε ιδιαίτερα αισθήματα συγκίνησης και ευχαριστίας για τη συμβολή της Εκκλησίας Κύπρου στην ανακαίνιση του μαγειρείου της Ιεράς Μονής και της Θεολογικής Σχολής, χαρακτηρίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο «πολύτιμο φίλο και αδελφό εν Χριστώ».

Επισήμανε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «γνωρίζων και εκτιμών την πνευματική προσφορά της Ιεράς Μονής και της Σχολής, ηθέλησε και τοιουτοτρόπως να εκδηλώσει τα αισθήματα και την αγάπη του προς το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον».

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ