Η ευλογία της Παναγίας Τουρλιανής στη Μύκονο

0
82

Στο Καθoλικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Γεροντάρη, και κληρικούς του νησιού.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την παρατεθείσα μικρά Μοναστηριακή δοχή στο Ηγουμενείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ ετέθη επικεφαλής τριώρου λιτανευτικής καθόδου της εφεστίου εικόνος της μονής, της Παναγίας Τουρλιανής, προς τη Χώρα της Μυκόνου, με τη συμμετοχή όλων των εφημερίων του νησιού, των Αρχών, εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων και Φορέων και πλήθους Μυκονίων κάθε ηλικίας.

Η λιτανεία κατέληξε στη Χώρα, στην είσοδο της οποίας την ανέμενε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος, κομίζων ιερό λείψανο της Αγίας Προμήτορος Άννης. Ακολούθησε ειδική δέηση και, εκ μέρους των Μυκονίων, καλωσόρισε το ιερό εικόνισμα ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε όλους για τη συνοδοιπορία τους, λέγοντας ότι η από αιώνων λιτάνευση αυτή συνέβαλε πάντοτε στην ενότητα του λαού της Μυκόνου και επισημαίνοντας τη λειτουργική εξέλιξη, μέσα στην πορεία του χρόνου, της λιτανείας.

Στη συνέχεια η λιτανεία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο θα φιλοξενηθεί η αγία εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

 

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ