Εκκλησία της Ελλάδος: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εορτή του Αποστόλου Παύλου

0
79

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για τον Ιούνιο για να τιμήσει τον ιδρυτή της, τον Απόστολο Παύλο.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Στον Εσπερινό θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Κάρμας, Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Το πρωί της εορτής, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και ώρα 19.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Παγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του Κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών Κληρικών και Μοναχών και του πιστού Λαού.

Πηγή:newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ