Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου στο Παγκράτι: Πασχαλινή εορτή & Υποδοχή ιερών λειψάνων

0
93

Εορτάστηκε και φέτος, μέσα στο πασχαλινό κλίμα, η μνήμη του αγίου Γρηγορίου του Ε’ στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της ενορίας του Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου, το οποίο και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο εθνοιερομάρτυρα.

 

Παράλληλα έγινε η υποδοχή ιερών λειψάνων (Αγίων Βασιλείου του μεγάλου, Τύχωνος Κύπρου, Κωνσταντίνου του Υδραίου και Ακακίου, Ευθυμίου και Ιγνατίου των Ιβηροσκητιωτών) από την ιερά μονή Προφήτου Ηλιού Ύδρας. Τα ιερά λείψανα υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σαξαμπάνης, με πιστούς της ενορίας.

unnamed (2)

Ακολούθησε ο Αναστάσιμος εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής, στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΓ’ περιφερείας, και μίλησε για το βίο και τη μαρτυρία του αγίου Γρηγορίου.

Η επιλογή του εορτασμού το Σάββατο της Διακαινησίμου δεν έγινε τυχαία, καθώς από το συναξάρι του αγίου πληροφορούμαστε ότι αυτή την ημέρα έγινε η περισυλλογή και διάσωση του ιερού λειψάνου του από τη θάλασσα λίγες μέρες μετά το μαρτύριό του.

unnamed (9)

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο παρεκκλήσιο μέχρι και την Τετάρτη 26 Απριλίου και καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και απογευματινές ακολουθίες.

Αγρυπνία θα τελεστεί το βράδυ της Δευτέρας 24 Απριλίου με την ευκαιρία της μνήμης του Ευαγγελιστού Μάρκου.

Πηγή: www.dogma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ