Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Γερμανία

0
70
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα τιμηθεί από την Ευαγγελική Θεολογική Σχολή του ιστορικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης, της Γερμανίας.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Στουτγκάρδη, προκειμένου να επισκεφτεί την Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας.

Η Ευαγγελική Σχολή της Γερμανίας φέτος γιορτάζει την επέτειο των 500 χρόνων της Μεταρρυθμίσεως και για αυτό ο Προκαθήμενος της Σεβασμιότατος Επίσκοπος Δρ. Heinrich Bedford – Strohm απήυθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο ανταποδίδοντας έτσι την επίσκεψη που πραγματοποιήσε ο ίδιος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κατά την διαμονή του στην Γερμανία η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καὶ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθή επίτιμος Διδάκτωρ της Ευαγγελικής Σχολής του ιστορικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί και στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, μετά από επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε το διεθνούς ακτινοβολίας ίδρυμα Konrad Adenauer.

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καὶ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κύριος κύριος Βαρθολομαίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ορθοδοξία και ανθρώπινα δικαιώματα».

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας σε αυτή την επίσιμη επίσκεψη είναι εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αὐγουστίνο, οι Σεβ. Μητροπολίται Σασίμων κ. Γεννάδιος καί Προύσης κ. Ἐλπιδοφόρος, ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Θεόδωρος, ο Ἐντιμολ. Άρχων και Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής καί ο εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων Ἐντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ