Στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (ΦΩΤΟ)

0
113
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Την πρώτη από τότε που εκλέγει επικεφαλής της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Η προσκυνηματική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στο Άγιο Όρος, επονομαζόμενο και ως Κήπος της Παναγίας, είναι πρώτη από τότε που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εκλέγει επικεφαλής της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύσαν ο Μητροπολίτης Κορυτσάς, Σεβασμιότατος Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Αμαντίας, Σεβασμιότατος Ναθαναήλ κι άλλοι κληρικοί.

Η πρώτη στάση, σύμφωνα με την παράδοση των αδελφοτήτων των Μονών του Αθωνικού Όρους, έγινε στο Πρωτάτο, διοικητικό κέντρο του.

 Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Εκεί έγινε η Δοξολογία παρουσία του Πρωτοεπιστάτη, του πατήρ Βαρνάβα, ο οποίος ευχήθηκε το καλωσόρισες εξ ονόματος και παρουσία των εκπροσώπων των 20 ιερών Μονών.

Στην τελετή υποδοχής και καλωσορίσματος συμμετείχε επίσης ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Άριστος Κασαμίρογλου.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αθωνική Ακαδημία το φυτώριο καλλιέργειας των στελεχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κληρικών και καλόγηρων.

Τον Αρχιεπίσκοπο και την ομάδα που Τον συνοδεύει, υποδέχτηκαν στην συνέχεια στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου φυλάσσονται Λείψανα του Μεγάλου Ιερομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Η ομιλία του ηγούμενου, πατήρ Αλεξίου, ήταν ιδιαίτερα σημαντική με αναφορά το έργο του Αρχιεπισκόπου για την ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία, αποτέλεσμα τιτανικής προσπάθειας, ιεραποστολικής προθυμίας, αυτοθυσίας και ιδιαίτερης πίστης και βαθιάς προσήλωσης στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Εκείνος αποκάλεσε την επίσκεψη τιμή και προνόμιο για την αδερφότητα και συνάμα μάθημα, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αποτελεί το παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που θα πορευτεί επωμιζόμενος το βάρος του Σταυρού που ο Θεός του έχει ορίσει.

Ο Ηγούμενος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνεχίζει να κατέχει στο γενικότερο πλαίσιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του χριστιανικού κινήματος για την ιεραποστολή των λαών.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επισκέφτηκε τη Μονή Σιμωνόπετρας.

Το Άγιο Όρος δεν έχει απλώς μόνο το ρόλο του γνήσιου προστάτη της παράδοσης, αλλά συμμετέχουν με την προσευχή και τη συνεισφορά τους εκεί που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ