Αγία Ελένη: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ της Κροατίας προσκυνητής του Ι. Λειψάνου

0
100
Αγία Ελένη Κροάτης

Αγία Ελένη: Προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας  όπου φυλάσσονται το Τίμιο Ξύλο και τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης έκανε ο αντιπρόεδρος της Κροατίας.

H παγκόσμια ακτινοβολία της Αγίας Ελένης για ακόμα μια φορά συγκινεί.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός – Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας κ. Davor Ivo Stier πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου δήμου Αττικής, όπου φυλάσσονται το Τίμιο Ξύλο και τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης.

Τον κ. Davor Ivo Stier συνόδευε ο πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα Dr. Ivan Velimir Starčević και άλλα διπλωματικά στελέχη της κροατικής Κυβερνήσεως.

Στην ομιλία του ο Κροάτης Υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τις ρίζες μας και να πιστέψουμε.

Μόνο εάν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, τις κοινές μας ρίζες και ταυτότητα και το πόσο βαθιά ριζωμένοι είμαστε στον Χριστιανισμό μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί και στους άλλους, αλλά πρώτα πρέπει να αποδεχθούμε τον εαυτό μας και την ταυτότητα μας» τόνισε.

Συμπλήρωσε δε πως «Ήταν προνόμιο για εμένα και την αντιπροσωπεία μας, να βρεθούμε εδώ και να προσευχηθούμε ενώπιον του Σταυρού και της Αγίας Ελένης».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αγία Ελένη Κροάτης Αγία Ελένη Κροάτης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ