Ιεροσόλυμα: Η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος συνομίλησε για τα προβλήματα του Πατριαρχείου

0
92

Ιεροσόλυμα: Σημαντικές συνομιλίες είχε η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος με τον αναπλ. ΥΠ.ΕΞ. Γ. Κατρούγκαλο.

Σημαντικές επαφές είχε στο Πατριαρχείο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικῶν της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος, που συνοδευόταν από συνεργάτες του και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστο Σοφιανόπουλο, τον Πρόξενο κ. Βασίλειο Κοΐνη και τον  κ. Τζώρτζ Μπασσούς της Παλαιστινιακής Αυτονομίας.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και την συνοδεία του δέχτηκε θερμά η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, τον Πατριαρχικό Επίτροπο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον Γέρων Αρχιγραμματέα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Η επίσκεψη έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ευαίσθητη πολιτική κατάσταση στην οποία είναι τα Ιεροσόλυμα και να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει ο Ναός της Αναστάσεως.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τα προβλήματα του Πατριαρχείου, το θέμα με το νερό της Μονής Χοζεβά που λύθηκε με συνδυασμό ενεργειών, για την πρόοδο στην αναστύλωση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, για την συνεχιζόμενη ανακαίνιση της Βασιλικής της Βηθλεέμ και την επισκευή του Αγίου Σπηλαίου από τους Ορθόδοξους και τους Φραγκισκανούς.

Τονίστηκε ότι το Πατριαρχείο ενεργεί πάντα με σωφροσύνη και με σύνεση για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Χριστιανών στην Άγια Γη, για να μειωθεί η ένταση, για να αναπτυχθεί κλίμα διαλόγου. Για την ειρήνη, την αγάπη, την ενότητα στην περιοχή.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η συνοδεία του ζήτησαν την ευχή του Μακαριωτάτου για να συνεχίσουν τις επαφές τους και να επισκεφθούν την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ