Έλληνες της Αμερικής: Γιορτάζουν στην «αγκαλιά» της εκκλησίας τους (BINTEO)

0
127

 Έλληνες της Αμερικής: Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί το επίκεντρο για την επέτειο των 50 ετών που γιορτάζουν στην Βιρτζίνια.

Με φαγητά και γλυκά που κλείνουν μέσα τους τις μυρωδιές και τις γεύσεις της Ελλάδας οι ξενιτεμένοι Έλληνες στο Newport News, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ μαζεύτηκαν και φέτος για να γιορτάσουν.

Για να βρεθούν κοντά, να διαφημίσουν την Ελλάδα και την μοναδική κουζίνα της και πάνω από όλα να τιμήσουν με το φεστιβάλ τους την επέτειο 50 ετών στον ευλογημένο χώρο  του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης που ήταν το καταφύγιο τους στις πρώτες δύσκολες μέρες τους στην Αμερική και μέχρι σήμερα αγκαλιάζει τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις Η.Π.Α. κάλυψαν ειδησεογραφικά την ιδιαίτερη αυτή δραστηριότητα των Ελλήνων που με την ευχή του ιερέα τους, π. Γεώργιου Χιώρου (George Chioros) είναι και φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της περιοχής.

Πρόεδρος του Φεστιβάλ είναι ο Dr Κρις Ζάμπας (Chris Zambas) που θυμήθηκε πριν 50 χρόνια πως τους φιλοξένησε ο Ιερός Ναός και στο υπόγειο του ετοίμαζαν τα πιάτα για την πρώτη προσπάθεια των Ελλήνων να έρθουν κοντά και να μοιραστούν την ελληνική κουζίνα με τους Αμερικάνους.

Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πέρα από το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο επιτελεί και άριστο εθνικό έργο με την διάσωση της ελληνικής γλώσσας αφού η Θεία Λειτουργία της Κυριακής γίνεται και στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα.

Παράλληλα βοηθάει να διατηρούνται οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα και μάλιστα τα χορευτικά συγκροτήματα Ελληνόπουλα, Ελληνική Ψυχή, Ένωση και Φωτάκια θα χορέψουν στην γιορτή.

Την εκδήλωση που συγκεντρώνει μεγάλη δημοσιότητα στηρίζουν και τοπικές επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ