Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στο επίκεντρο οι δυσκολίες του λαού μας.

0
70
Βαρθολομαίος Ιερώνυμος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνομίλησαν για όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε ανταπόκριση του το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος γιατί : «η Εκκλησία συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και στις ανάγκες που αντιμετωπίζει». «Με τα λόγια και τα έργα σας ανακουφίζετε τον λαό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχτηκε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριάρχη για την απόλυτη υποστήριξη του στο μεγάλο γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε πάντως πως «δυστυχώς μερικές Εκκλησίες δεν θέλησαν τελευταία στιγμή να συμπορευθούν μαζί μας παρά τα όσα όλοι μαζί αποφασίσαμε στην Γενεύη».

Σε κάθε περίπτωση πάντως στόχος είναι το Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2018 να διαδώσει κατά το δυνατόν ευρύτερα τις αποφάσεις της Συνόδου, ώστε να γίνουν κτήμα των Ορθοδόξων πιστών .

Ο Αρχιεπίσκοπος με την σειράτου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη και τον ενημέρωσε για την αυριανή σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή με θέμα «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο χαρακτηρίζοντάς την ένα μεγάλο γεγονός.

«Ύστερα από τόσους αιώνες και τόσες προσπάθειες συναντηθήκαμε και αν φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις δικές σας προσπάθειες» είπε με την σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος που άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συναντήσεις άλλωστε  η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος έδειξε την ενότητα που υπάρχει σε αυτήν.

Το απόγευμα στις 3μμ, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Σχηματάρι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ