Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Το συγκλονιστικό αίτημα των ασθενών στο λεπροκομείο του KAZENZE

0
100
Ιεραποστολή

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Συγκίνηση προκαλεί η ανταπόκριση που φιλοξενεί το Πατριαρχείο από το ταξίδι της ιεραποστολής στο χωριό BUETSI κοντά στο λεπροκομείο του KAZENZE.

Απίστευτες εικόνες και μοναδικές στιγμές ζεί η ιεραποστολή στην Αφρική.

Η μεγάλη μας ευλογία ως ιεραπόστολοι είναι να επισκεπτόμαστε κοντινές και μακρινές ενορίες, να λειτουργούμε και να κηρύττουμε τον λόγο του Θεού, αναφέρει ανταπόκριση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ιεραποστολή

Για να πάρουμε γεύση των μοναδικών αυτών στιγμών μνημονεύεται επίσκεψή στο χωριό BUETSI κοντά στο λεπροκομείο του KAZENZE, όπου υπάρχουν ακόμη ασθενείς που βασανίζονται από την επάρατη αυτή ασθένεια, αλλά βρίσκουν συμπαράσταση και στήριγμα από τις Καθολικές Σπανιόλες μοναχές.

Μετά την θ. λειτουργία οι πιστοί ζήτησαν να εισακοστούν τα αιτήματα τους όπως και έγινε, και τι ήταν το αίτημα τους;

Ότι και αυτό το Πάσχα δεν βαφτίστηκαν, και δεν μπόρεσαν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων όπως οι λοιποί Χριστιανοί.

Συγκινητικές στιγμές, που προβληματίζουν αλλά και συγκινούν όταν άνθρωποι ζητούν την σωτηρία τους και την ένταξη τους στο Σώμα της Εκκλησίας.

Μαζί μ΄αυτους βρήκαν την ευκαιρίαν και οι άλλοι κατηχούμενοι της ΜISSION PALA να πούνε «ελάτε και σε μας MWESHIMIWA (Σεβασμιώτατε) και βάφτισέ μας γιατί μας απειλούν»  .

Η Ιεραποστολή τους υποσχέθηκε πως γρήγορα θα είναι κοντά τους και να ετοιμάζονται καταλλήλως.

Η δεύτερη ευλογία είναι, τονίζει το Πατριαρχείο, ότι έχουμε κλιμάκιο για τέτοιες επισκέψεις από ιερείς και ιεροψάλτες και το έργον υλοποιείται πιο εύκολα..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ