Αυστραλία: Τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός (ΦΩΤΟ)

0
99
Αυστραλία επίσκεψη υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ

Αυστραλία: Τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, και την αποστολή που τον συνόδευε, δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός στην Αρχιεπισκοπή.

O Σεβασμιώτατος Aρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός υπεδέχθη στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά της συζύγου του Άννας Μαρίας Τσιρικώνη, τον Αντισμήναρχο κ. Χρήστο Αναστασιάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Μεικτής Επιτροπής για την Μάχη της Κρήτης κ. Ιορδάνη Ιορδανίδη που συνοδευόταν από την σύζυγο του κα Σωτηρία Ἰορδανίδου.

Αυστραλία επίσκεψη υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ

Αυστραλία επίσκεψη υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ

Αυστραλία επίσκεψη υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανός γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης και σπούδασε στυην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Έχει διδάξει σε πολλές Θεολογικές Σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τον Απρίλιο του 1975 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και έκτοτε αναπτύσσει πλουσιότατο έργο.

Παράλληλα έχει εκδώσει περί τις 37 ποιητικές συλλογές.

Είναι χαρακτηριστικό πως με κύριο εισηγητή τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα κ. Παντελή Πρεβελάκη ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός τιμήθηκε με το βραβείο Ποίησης από την Ακαδημία Αθηνών το έτος 1980.

Η Πανεπιστημιακή Διατριβή του «ΠΕΡΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ Τῌ ΟΡΘΟΔΟΞῼ ΘΕΟΛΟΓΙᾼ»,υπεβλήθει στήν Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καί με αυτή ανεκηρύχθη Διδάκτωρ μέ βαθμό άριστα.

Τέλος σημειώνεται πως για τήν οὐσιαστική συμβολή του εἰς τόν Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, έλαβε από την αρμόδια Ελλανόδικο Επιτροπή το υψηλού κύρους Βραβείο «Gottfried von Herder Prize» από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (1973), με κύριο εισηγητή τόν διεθνώς διαπρεπή Κλασσικό Φιλόλογο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης κ. Albin Lesky.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ