Κατάρ: Με γενναιότητα απέναντι στην κρίση ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

0
129
Αρχιεπίσκοπος Κατάρ Μακάριος

Κατάρ: Ο Κρητικός Αρχιεπίσκοπος Καττάρων Μακάριος αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κρίση που έχει ξεσπάσει.

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην κρίση που έχει ξεσπάσει στο Κατάρ.

Στο Κατάρ δραστηριοποιούνται και περίπου 4.000 Έλληνες που στην αγκαλιά της Εκκλησίας βρίσκουν παρηγοριά και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ.κ. Μακάριος με καταγωγή από την Κρήτη μίλησε στο neakriti.gr και με κουράγιο έστειλε μήνυμα για τους Έλληνες που ζουν στο Κατάρ αλλά και στους Έλληνες που ανησυχούν από την Ελλάδα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Με καθησυχαστικούς τόνους εξήγησε πως υπάρχει αισιοδοξία και αφήνει να φανεί ότι η κρίση θα ξεπεραστεί άλλωστε λέει πως όποιος επιθυμεί μπορεί να ταξιδέψει και προς το παρόν η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν εδώ και τρια χρόνια γύρω από τις εκκλησίες με ανιχνευτές μετάλλων από όπου περνούν οι Χριστιανοί αλλά και με άλλα μέτρα σε κεντρικά σημεία. Παράλληλα  μίλησε και για τις υπερβολές που μεταδόθηκαν από κάποια Μέσα που παρουσίαζαν εικόνες πανικού αναντίστοιχες της πραγματικότητας.

Με θάρρος μίλησε και για την οικογένεια του από την οποία ζήτησε να μην ανησυχεί.

«θέλω να τους πω να μην ανησυχούν, ο Θεός μας προστατεύει και πάντοτε ευχόμαστε και προσευχόμαστε υπέρ ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Επικοινώνησα με τους δικούς μου που ανησυχούσαν και τους είπα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος. Πάντως κάτι είχαμε καταλάβει ότι θα γινόταν από διαρροές που υπήρχαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην αραβική γλώσσα. Δεν ξέραμε όμως τι θα συμβεί…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ