Εκκλησία της Ελλάδος: 387.000 ευρώ θα δαπανήσει για το προσφυγικό ζήτημα

0
103
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Εκκλησία της Ελλάδος: Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων συνεργάσθηκε άψογα με το Τμήμα Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα ελληνικά αεροδρόμια (αστυνομία, στελέχη αερολιμένα, στελέχη αεροπορικών εταιρειών) και με όλες τις οργανώσεις προσφύγων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας.

Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για το πρόγραμμα της Οικογενειακής Επανένωσης 2017 (“Bringing Families together 2017”), το οποίο άρχισε τον Μάρτιο 2017 με την χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μέσω του προγράμματος επανενώθηκαν μέχρι σήμερα 1382 άτομα με τις οικογένειές τους από όλη την επικράτεια της Ελλάδος (Αττική, Μακεδονία, Βοιωτία, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Σέρρες), χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία) προς όλο το πλάτος της ευρωπαϊκής ηπείρου (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Φιλανδία, κ.α.).

Μέχρι την 30ή Ιουνίου θα εξυπηρετηθούν ακόμη τουλάχιστον 120 άτομα (σύνολο εξυπηρετουμένων 1.500 άτομα, αύξηση 50% σε σχέση με την αρχική εκτίμηση). Ο προϋπολογισμός της δράσης αυτής ανέρχεται στο ποσό των 387.000 ευρώ.

Το μέσο κόστος μεταφοράς ανέρχεται σε 247,70€/άτομο, συμπεριλαμβανομένων του κόστους αεροπορικού εισιτηρίου, όπως και του κόστους για τις εσωτερικές μετακινήσεις των επωφελουμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ