Άγιος Ζήνων: Επιβεβαίωσε το αυτοδιοίκητο και αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου 

0
108
Άγιος Ζήνων

Ο Άγιος Ζήνων κατατάσσεται μεταξύ των Αγίων της Κυπριακής Εκκλησίας, και Διετέλεσε Επίσκοπος Κουρίου. Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του.

Η Εκκλησία της Κύπρου τιμά σήμερα τη μνήμη του αγίου Ζήνωνος Επισκόπου Κουρίου ο οποίος κατέχει ιδιάιτερη θέση και για την ιστορική του συμμετοχή στην Γ΄Οικουμενική Σύνοδο.

Ο Άγιος Ζήνων κατατάσσεται μεταξύ των Αγίων της Κυπριακής Εκκλησίας.

Διετέλεσε Επίσκοπος Κουρίου.

Ο Άγιος Ζήνων μαζί με τον επίσκοπο Κωνσταντίας Ρηγίνο και τον επίσκοπο Σόλων Ευάγριο κατέχει ξεχωριστή θέση αφού ήταν αυτοί οι οποίοι υποστήριξαν και επιβεβαίωσαν το αυτοδιοίκητο και αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συγκλήθηκε το 431 μ.Χ. στην Έφεσο της Μικράς Ασίας.

Μάλιστα μαρτυρείται ότι ο Κουρίου Ζήνωνας υπέγραψε τα Πρακτικά της Γ’ Οικουμενικής Συνόδου.

Παράλληλα όπως θυμίζει η Εκκλησία της Κύπρου, από σήμερα ξεκινά η νηστεία των Αγίων Αποστόλων, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου.

Η νηστεία φέτος διαρκεί συνολικά 17 ημέρες,  αφου καθορίζεται σε σχέση με την ημέρα που εορτάσαμε το Πάσχα.

Όπως υπογραμμίζει προς τους πιστούς σε σχετική της ανακοίνωση η Εκκλησία της Κύπρου: «Ας θυμηθούμε και πάλι ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι άσκηση. Η νηστεία είναι μια μορφή πνευματικής και υλικής ασκήσεως. Η εφαρμογή της με μέτρο και διάκριση μόνο όφελος μπορεί να επιφέρει στον Χριστιανό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ