Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Εγκαίνια του σχολείου «Πλάτων» στην Κορυτσά.

0
87
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Σχολείο Στην Κορυτσά εγκαίνια

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Το πλούσιο έργο του Αρχιεπισκόπου συνεχίζεται στην Αλβανία με κέρδη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Με την τελετή του Αγιασμού, από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, υποβοηθούμενου από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Αμαντίας, Ναθαναήλ έγιναν τα εγκαίνια του μεσαίου σχολείου «Πλάτων» στην Κορυτσά.

Πρόκειται για σχολείο που είναι συστατικό κομμάτι του εκπαιδευτικού δικτύου της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Παρουσία όλων των τοπικών αρχών, προσωπικοτήτων, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Αλβανίας, του πρύτανη του πανεπιστημίου  «Φαν Νόλι» και πάρα πολύ κόσμου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μετά τον Αγιασμό μίλησε για την ανάγκη της παιδείας η οποία πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Ο ίδιος παράλληλα τόνισε και την σημασία που πρέπει να αποδίδεται στην γνώση.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, μαζί με τις αρχές που συμμετείχαν στα εγκαίνια έκαναν επισκέψεις στους σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν συναυλία με ερμηνεία κλασσικής μουσικής.

Το σχολείο ολοκληρώθηκε και στελεχώθηκε με υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό χάρη στις προσπάθειες και την πατρική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που με την ιδιότητα του Πρόεδρου του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης», υποστηρίζει αδιαλείπτως πνευματικά και οικονομικά το σχολείο, όπως υποστηρίζει δεκάδες εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά ιδρύματα που έχει συγκροτήσει η Εκκλησία της Αλβανίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ