Ορθοδοξία στην Αφρική: Τεράστιο το έργο που κάνει ο Μητροπολίτης Νικηφόρος

0
91
Κινσάσα

Ορθοδοξία στην Αφρική: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κ. Νικηφόρος δίνει αγώνα για την Ορθοδοξία και την βελτίωση της ζωής των πιστών.

Διψούν για Ορθοδοξία οι κάτοικοι της Αφρικής που αγκαλιάζονται από την Εκκλησία η οποία δίνει αγώνα για να τους γνωρίσει τον λόγο του Κυρίου και να βελτιώσει την καθημερινότητα τους.

Πρόσφατα στο κέντρο της μεγαλουπόλεως της Κινσάσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ιερισσού αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαιδώνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κινσάσας αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ιάκωβος Kavutakanya, Κλαύδιος Mbayi και οι Πρεσβύτεροι Αυγουστίνος Mulamba, Χρυσόστομος Kamesa και Φώτιος, καθώς και οι διάκονοι, Χρυσόστομος Kamuanga και Γεράσιμος Belesi.

Ο Ιερός Ναός γέμισε πιστούς που θέλουν να ακούσουν τον λόγο του Χριστού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεολόγος – γραμματέας της Μητροπόλεως Γεράσιμος Belesi.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, απεύθυνε πνευματικούς λόγους στους πιστούς αλλά και στις εκατοντάδες παιδιά του σχολείου της ενορίας που από νωρίς είχαν κατακλείσει τον Ναό και αυτά με την σειρά τους επεφύλαξαν μια όμορφη γιορτή με ύμνους εις τιμήν του Αγίου Αποστόλου Μάρκου επιστέφοντας την πανήγυρη.

Η Εκκλησία όμως φροντίζει και για να δώσει εφόδια για την ζωή στους Χριστιανούς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου εγκαινίασε την Σχολή Ραπτικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας παρουσία της εκπροσώπου του πρέσβη της Ελλάδος στο Κονγκό κα Gohar Badalyan, αντιπροσωπίας των Ελλήνων γυναικών της Ελληνικής Κοινότητος και πλήθους κόσμου.

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη του πολυδιάστατου έργου της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ