Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Απονομή πτυχίων στους τελειόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας

0
58
Αναστάσιος

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Έγινε σε κλίμα χαράς η απονομή πτυχίων για τους τελειόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας «Η Ανάσταση του Χριστού» στην Ιερά Μονή του «Αγίου Βλάση»

Ολοκληρώθηκαν, με την απονομή των πτυχίων, οι προσπάθειες τεσσάρων ετών των 12 φοιτητών της Θεολογικής Ακαδημίας «Η Ανάσταση του Χριστού» στην Ιερά Μονή του «Αγίου Βλάση».

Στην τελετή απονομής, συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, ο Καθηγ. Δόκτορας Αναστάσιος, που είναι και ο Πρόεδρος και ιδρυτής της Ακαδημίας. Συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Βερατίου Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο Μητροπολίτης του Ελμπασάν Αντώνιος, ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστυς, το ακαδημαϊκό προσωπικό, γονείς των τελειόφοιτων κ.α.

Σε ομιλία του στους νέους πτυχιούχους ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πατρική του χαρά για το επιτυχές επιστέγασμα των προσπαθειών των τελειόφοιτων στον τομέα της θεολογικής παιδείας, επισημαίνοντάς τους ότι την Ακαδημία γέννησαν εκκλησιαστικές ανάγκες, αλλά και η αγάπη και η αφιέρωση στο Θεό και στην Εκκλησία Του μιας γενιάς που σήμερα έχει την υψηλή ευθύνη του κληρικού και του θεολόγου.

Το έργο της συνεχίζεται μέσα από νέα καινοτομία . Πρόκειται για φοιτήτριες που καθημερινώς υπηρετούν σε διάφορες θέσεις υπηρεσίες της Εκκλησίας.

Η Ακαδημία σήμερα βρίσκεται στις παραμονές αναγνώρισης της από το κράτος με το καθεστώς του Πανεπιστημίου που πληροί όλα τα εκπαιδευτικά κριτήρια και την κρατική νομοθεσία να λειτουργήσει ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα παιδείας.

Μέσα από τα πνευματικά μηνύματα και τις πολλές πατρικές ευλογίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατέληξε στην ομιλία Του, επαναφέροντας τα λόγια του Κυρίου στο Ευαγγέλιο: «από τον καθέναν εις τον οποίον εδόθηκε πολύ, θα ζητηθεί πολύ».

Εξ ονόματος των φοιτητών μίλησε η πτυχιούχος με άριστα αποτελέσματα, Ολυμπία Σελενίτσα, η οποία αναφέρθηκε στην ακάματη προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για τη σωστή λειτουργία της Ακαδημίας, του παιδαγωγικού προσωπικού και όλων εκείνων που ήταν συνοδοιπόροι στην τετράχρονη πορεία τους. Ενώ η ερχόμενη δεύτερη για τα καλύτερα αποτελέσματα φοιτήτρια, Ματθίλδη Ντέντια, ανάγνωσε μερικά πνευματικά κείμενα, προσφερόμενα ως μια ανθοδέσμη γεμάτη μηνύματα με αποδέκτες τους πτυχιούχους φοιτητές και όλους τους παρευρισκόμενους.

Τη δραστηριότητα συνόδευσε και η Χορωδία της Ακαδημίας. Η εορταστική ημέρα ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ