Μοζαμβίκη: Η Αγία Τριάδα άνοιξε ξανά τις πύλες της

0
106
Αγία Τριάδα Μοζαμβίκη

Η Αγία Τριάδα ο ιστορικός Ιερός Ναός στην Μοζαμβίκη, με ενέργειες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄ άνοιξε τς πύλες του ξανά.

Συγκίνηση και ικανοποίηση για τους Ορθοδόξους στην Αφρική δίνει ο αγώνας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που στοχεύει στο να ικανοποίησει την άσβεστη δίψα των Χριστιανών για Ορθοδοξία.

Η σχετική είδηση για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα, στα κοινωνικά δίκτυα και με κάθε πρόσφορο τρόπο για να γίνει γνωστό το ευχάριστο γεγονός.

Έτσι όπως έγινε γνωστό από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι: Σεπτή Εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιώαννης και το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Μαλάουι αποτελούμενο από τους π. Ερμόλαο Ιατρού Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλάουι ,π.Καλινικου και π .Νεκτάριου μετέβησαν οδικώς στην ΜΠΕΙΡΑ Μοζαμβίκης και εγκατέστησαν τον π.Νεκταριο νέο Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος ΜΠΕΙΡΑΣ, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα ιερέα.

Ο Ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος ξανά ανοίγει της πύλες του και θα αποτελέσει το λίκνο της Ιεραποστολης στην Β . Μοζαμβίκη υπο την στενή επίβλεψη του εργάτη του ευαγγελίου Π.Ερμολαου.

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού.

Αγία Τριάδα Μοζαμβίκη

Παρέστησαν η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και ευεργέτης της Εκκλησίας στην Μοζαμβίκη κ Μαρίνα Τσιχλακη. Ο Γενικός Πρόξενος της Πορτογαλίας στην ΜΠΕΙΡΑ κ José Chrystello Tavares και ορθόδοξοι της περιοχής .

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Νεκροταφείο της ΜΠΕΙΡΑΣ και τέλεσε μνημόσυνα στους τάφους των Ελλήνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ