Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Λέσβο – Σαν από θαύμα σώθηκε Ιερός Ναός

0
249
Ιερώνυμος Μυτιλήνη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε δίπλα στους σεισμόπληκτους, άκουσε τον πόνο τους και πρόσφερε παρηγοριά στον δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους.

Από την πρώτη στιγμή η εκκλησία βρέθηκε δίπλα στους σεισμόπληκτους στην Λέσβο.

Αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνη

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μοίρασε ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των κατοίκων της Λέσβου που πάντα μπορούν να βρούν μια στοργική αγκαλία στην εκκλησία.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Σεισμός – Λέσβος: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δίπλα στους σεισμόπληκτους

Στην πληγωμένη Μυτιλήνη βρέθηκε όμως και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τονίζοντας πως η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνδράμει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δοκιμασία.

Αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνη Αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνη

Ο Αρχιεπίσκοπος όπως αναφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ανακοίνωση της έφτασε στην Λέσβο συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ώστε να στηρίξουν και έμπρακτα με είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους του νησιού.

Στο νησί τον υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος και Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος και τον συνόδευσαν στις σεισμόπληκτες περιοχές του νησιού.

Η πρώτη στάση ήταν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης και στη συνέχεια τον οικισμό Βρίσα, όπου είναι η περιοχή η οποία έχει υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές.

Εκεί τονίστηκε πως ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου της περιοχής, ως εκ θαύματος, έχει υποστεί τις λιγότερες ζημιές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε με τους κατοίκους και του ανέφερε πως ένας ύμνος της Εκκλησίας αναφέρει: «να μας προστατεύει ο Θεός από την φοβερή του σεισμού απειλή» και ευχήθηκε ο οικισμός αυτός να ξαναχτιστεί γρήγορα.

Σε δήλωση του σε δημοσιογράφους τόνισε: «Αυτό είναι η αποστολή της Εκκλησίας. Είναι μάνα αυτού του λαού. Είναι πάντοτε κοντά του και συμμερίζεται τις δοκιμασίες και τις αγωνίες του»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ