Γάμος: Είναι απόλαυση ή μαρτύριο; Ο π. Ανδρέας Κονάνος αναλύει (ΒΙΝΤΕΟ)

0
440
Ανδρέας Κονάνος

Γάμος: Ο π. Ανδρέας Κονάνος μίλησε σε περισσότερα από χίλια άτομα που παρακολούθησαν την ομιλία του σε εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης.

Είναι ο «Γάμος… Απόλαυση ή Μαρτύριο»;

Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ είχε καλέσει τον π. Ανδρέα Κονάνο να μιλήσει για αυτό το θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα.

Η ομιλία του παραμένει πάντα επίκαιρη.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) σημαντική ήταν μάλιστα και η παρουσία νεαρότερων ανθρώπων πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το θέμα.

Τον π. Ανδρέα Κονάνο παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Κορομπίλης.

Ο π. Α. Κονάνος σε απλή γλώσσα με απολαυστικά παραδείγματα από την καθημερινότητα μίλησε για όσα του λένε πιστοί για τους γάμους τους, τα προβλήματα, τις αγωνίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν.

Για όσα παρατηρεί, για τα ερωτήματα που του έχουν δημιουργηθεί και την αναζήτηση των απαντήσεων.

Για τα πολλά μικρά προβλήματα που διαλύουν γάμους. Και τις λύσεις που τους διατηρούν στον χρόνο.

Πως απαντά η εκκλησία;

Ο π. Ανδρέας Κονάνος μίλαει για αυτούς που υποφέρουν, που βασανίζονται, που πνίγονται αλλά δεν σταματάει στην περιγραφή μόνο αυτών των περιπτώσεων.

Γιατί υπάρχουν και οι ευτυχισμένοι γάμοι.

Η πόρτα του Θεού είναι πάντα ανοιχτή και περιμένει να βοηθήσει. Όπως και οι ειδικοί επιστήμονες. Η βελτίωση απαιτεί δουλειά και κόπο.

Για να σωθεί ένας γάμος θέλει συζήτηση και αλήθεια τονίζει ο π. Ανδρέας Κονάνος που παρουσιάζει μια σειρά απο επιχειρήματα που θα προβληματίσουν τον καθένα για το πως μπορεί να γίνει καλύτερος σε ατομικό πρώτα από όλα επίπεδο ώστε να μπορεί να έχει μια ευτυχισμένη σχέση τελικά.

O Mορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ιδρύθηκε το 1989.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιδρύσεως της είναι ο κ. Δημήτριος Δημηνάς, Δικηγόρος και Επιμελητής Ανηλίκων ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρός της επί σειρά ετών. Η Σχολή Γονέων έκτοτε λειτουργεί αδιάκοπα με την μορφή Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Συνεδριακό Κέντρο (Δημοτικό Πάρκο) του Δήμου Κατερίνης από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ