Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Κουρά Μοναχού από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
120
Κουρά Μοναχού Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Πεντηκοστής του Πατριαρχείου έγινε η κουρά του δόκιμου και απόφοιτου της Πατριαρχικής Σχολής Παναγιώτη Ξενάκη.

Τον δόκιμο μοναχό έκειρεν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλος ενώπιον Αγιοταφιτών Πατέρων και τον μετονόμασε σε Πατρίκιο.

Ο Άγιος Πατρίκιος ήταν Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Προύσης. Από νεαρός ήταν σεμνός και ηθικός με πολλά πνευματικά και ψυχικά προσόντα. Στάθηκε ακλόνητος στην πίστη του στον Θεό παρά τα βασανιστήρια και μέχρι τέλους δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή αδυναμίας απέναντι στους ειδωολάτρες.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συμβούλεψε τόν καρέντα, λέγοντας του πως κλήθηκε να ενταχθεί στο τάγμα των Σπουδαίων της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου η οποία εξετίμησε το ήθος του στην Σχολή και την διακονία του στα διακονήματα τα οποία του ανατέθησαν και πως αποτελεί τιμή να υπηρετεί στα Πανάγια Προσκυνήματα, το Πατριαρχείο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα η αποστολή των οποίων είναι η ομολογία του Χριστού στην Άγια Γή και η διακονία του λόγου του Θεού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ