Πατριάρχης Αντιοχείας: Ζήτησε να προστατευθούν οι Χριστιανοί της Μ. Ανατολής

0
155
Πατριάρχης Αντιοχείας

Πατριάρχης Αντιοχείας: Την προστασία των Χριστιανών που ζουν στην Μέση Ανατολή ζήτησε από την Κύπρο ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης.

Να μην αδιαφορήσει αλλά να δείξει το ενδιαφέρον της για τους Χριστιανούς ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης.

Η παράκληση έγινε μέσω του Προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη στον οποίο ανέθεσε αυτή την αποστολή σε συνάντηση που είχαν στην Βηρυτό. Έτσι η Κύπρος θα είναι πρωταγωνίστρια στο ζήτημα.

Μείζον θέμα είναι να βρεθούν και οι δυο Επίσκοποι του Πατριαρχείου που αγνοούνται.

Όπως ανέφεραν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πηγές από την Κύπρο «κατά τη συνάντηση, στην οποίαν παρευρέθηκαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμβάλει έτσι ώστε μέσω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρασχεθεί βοήθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης».

Οι ίδιες πηγές λένε πως ο Πατριάρχης «ζήτησε επίσης τη συνδρομή της ΕΕ και της Κύπρου στο θέμα που αφορά τον εντοπισμό των δύο Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας των οποίων η τύχη αγνοείται».

«Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Πατριαρχείο» και ενημέρωσε επίσης τον Πατριάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ