Κύπρος – Ορθοδοξία : Κατάθεση θεμελίου λίθου ιερού εξωκκλησίου Οσίου Σωζομένου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
95
Κατάθεση-θεμελίου-λίθου-ἐξωκκλησίου-Ὁσίου-Σωζομένου-στὶς-Γερακιὲς

Κύπρος – Ορθοδοξία:  Στην τοποθεσία «αγιόπετρα» της κοινότητας Γερακιών, σώζεται προσκυνηματικὸς τόπος, τον οποίο κατὰ την τοπικὴ παράδοση, χρησιμοποίησε ο Όσιος.

Την τελετή κατάθεσης θεμελίου λίθου και κήρυγμα τέλεσε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ Νεόφυτος.

Στη Θεία Λειτουργία την Κυριακὴ των Αγίων Πάντων, η οποία τελέσθηκε στον ιερὸ ναὸ του Αγίου Γεωργίου της κοινότητος Γερακιών της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου πλήθος πιστών μαζεύτηκε.

Η τελετὴ κατάθεσης του θεμελίου λίθου του ιερού εξωκκλήσιου του Οσίου Σωζομένου στὴν κοινότητα Γερακιών,  έγινε με ιδιάιτερη συγκίνηση αφού στην τοποθεσία «αγιόπετρα» της κοινότητας, σώζεται προσκυνηματικὸς τόπος, στον οποίο, κατὰ τὴν τοπικὴ παράδοση, ο Όσιος έζησε.

Η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου πραγματοποιήθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτο. Σημειώνεται πως η τελετή έγινε παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Δημοσθένους, κρατικών λειτουργών καὶ πλήθους κόσμου.

Δείτε το βίντεο από την τελετή με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του εξωκλησσίου του Οσίου Σωζομένου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Ο βίος του θαυμαστού Γέροντος Χατζηφλουρέντζου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον θαυμαστό βίο του Γέροντος Χατζηφλουρέντζου μίλησε ο Μητροπολίτης Μόρφου. Στο βίντεο μιλούν και άνθρωποι που τον γνώρισαν.

Δείτε την ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου με θέμα τον επίκαιρο βίο του θαυμαστού Γέροντος Χατζηφλουρέντζου από τη Μηλιά Αμμοχώστου.


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ