Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας: Συνάντηση με τον υφυπουργό Κ. Ζουράρι

0
94
Ζουράρις στο Βελγιο

Μητροπολίτης Βελγιού Αθηναγόρας: Στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου συνάντησε τον υφυπουργό Παιδείας. Μίλησαν και για το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών.

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Στις συνομιλίες του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες τον ακολουθούσαν η συντονίστρια εκπαιδεύσεως στις Βρυξέλλες και η υπεύθυνη για εκπαιδευτικά θέματα στην ΜΕΑ Βρυξελλών.

Στην υποδοχή στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν παρόντες εκτός του Μητροπολίτου Βελγίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και συνεργάτες στο Μητροπολιτικό Γραφείο.

Μετά την προσκύνηση στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης έγινε ιδιαίτερη συνάντηση στο Μητροπολιτικό Γραφείο.

Κατά την συνάντηση αυτή ο υφυπουργός όπως αναφερει η δραστήρια Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ενημερώθηκε για την ορθόδοξη παρουσία στις Χώρες της Μπενελούξ και ιδιαίτερα για τον Ελληνισμό στις τρείς χώρες της Μητροπόλεως, καθώς και για την ποιμαντική φροντίδα της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την πνευματική ζωή των Ελλήνων, και όχι μόνο, στην Ορθόδοξη Διασπορά.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Βελγίου τον ενημέρωσε για το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών, που σαν κτήριο, είναι δωρεά της οικογενείας Κεστεκίδη στην Μητρόπολη Βελγίου, η οποία με τη σειρά της, εδώ και πολλά χρόνια, το διαθέτει για την στέγαση του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών. 

Επίσης ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την διδασκαλία του θρησκευτικού μαθήματος στα Βελγικά Κρατικά Σχολεία και τα Ευρωπαϊκά Σχολεία. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την χαρά και τον θαυμασμό του για το επιτελούμενο έργο στον τομέα τούτο από τους τριακοσίους περίπου εκπαιδευτικούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ενημέρωσε ακόμη τον κ. Ζουράρι για το Κέντρο Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, όπου ωρισμένοι φιλόλογοι φιλέλληνες καθηγηταί ενδιαφέρονται για την προβολή της Ελλάδας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ