Αγία Φωτεινή: Ιερός Ναός στην Αφρική – Δείτε ΦΩΤΟ από την ανέγερση του

0
102
Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής

Η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κάνει κάθε προσπάθεια για το καλό της Ορθοδοξίας. Η Αγία Φωτεινή είναι ο Ιερός Ναός που περίμεναν οι πιστοί.

Η Ορθοδοξία καλείται να ανακουφίσει τον πόνο αλλά και την λαχτάρα όλο και περισσότερων ανθρώπων που σπεύδουν στους κόλπους της στην Αφρικανική Ήπειρο.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία στον αναγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka του Pointe-Noire, όπου εκήρυξε τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως προσέφερε ρούχα σε όλα τα μικρά παιδιά, ενώ ακολούθησε εκτενής συνεργασία με τον ευσεβή και δραστήριο Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής κ.Michel Armand Massa,  Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών.

Απέναντι στις δυσκολίες για την ολοκλήρωση αυτού του έργου οι Ορθόδοξοι βάζουν την πίστη, την προσπάθεια και την εφευρετικότητα.

Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής

Ήδη τοποθετήθηκαν τα παράθυρα και οι πόρτες, ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες και άρχισε η προετοιμασία των εξωτερικών τοίχων για τον ελαιοχρωματισμό του Ναού, αρχής γενομένης από τον τρούλο και το κωδωνοστάσιο (που στερείται καμπάνας, αντ’αυτής χρησιμοποιείται προσωρινώς μία κρεμασμένη «ζάντα» φορτηγού).

Ευχή και προσδοκία των πιστών όπως τονίζει η Ιερά Μητρόπολη είναι η εμφάνιση εκείνων των ευλαβών χριστιανών που θα συνδράμουν στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων τους την αποπεράτωση της εκκλησίας προς δόξαν Θεού και σπορά του Ευαγγελικού λόγου στον αφρικανικό ισημερινό.

Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ