Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Επέκρινε πράξεις κατά της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

0
107
Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος: Όπως αναφέρει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Μακαριώτατος Πατριάρχης διαφωνεί στη διάκριση που φέρνει το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Πιο αναλυτικά το τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων αναφέρει πως ο Πατριάρχης σημείωσε:

«Η Ενότητα της Εκκλησίας αποτελεί δώρο του Αγίου Πνεύματος και είμαστε καλούμενοι να το φυλάσσουμε και να ενδυναμώνουμε. Η διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας είναι πολύ βαρύ έγκλημα. Με ευκαιρία αυτή απολύτως επικρίνουμε αυτούς, οι οποίοι επιχειρούν πράξεις κατά της ενορίες της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», όπως τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων υπογράμμισε: «Οι άγιοι πατέρες μας υπενθυμίζουν, ότι η διάσπαση της ενότητας της Εκκλησίας δηλ. σχίσμα είναι η πιο βαρύ απαρτία… Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα, που επέπεσε στους μαθητές του Χριστού, να φωτίσει τις ψυχές και τις καρδίες μας και να μας παρέχει την δύναμη για διαφύλαξη του πολυτίμου δώρου της ενότητας της Εκκλησίας, το οποίο μας εμπιστεύθηκε η Πρόνοια του Θεού».

Αυτή την δήλωση ο Μακαριώτατος Πατριάρχης την έκανε λόγω της προγραμματισμένης εξετάσεως σχεδίων νόμων π’αρίθμ. 4128 («Περί αλλαγής δικαιοδοσίας από θρησκευτικά σωματεία») και 4511 («Περί ειδικού καθεστώτος των θρησκευτικών σωματείων των οποίων οι έδρες ευρίσκονται στο κράτος που η Βουλή της Ουκρανίας ανεγνώρισε ως χώρα-εισβολέα»), τα οποία εισάγουν διάκριση σε βάρος της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ