Ορθοδοξία στο Βέλγιο: Πανηγύρι για την Αγία Αλίνα στο Dilbeek της Φλάνδρας

0
151
Αγία Αλίνα

Έγινε κρυφά χριστιανή. Κατά προτροπή και απόφαση αγαθή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου η νέα Ενορία του Dilbeek, αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο και στην Αγία Αλίνα.

Ευχάριστα νέα για ακόμα μια φορά από την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου που με αγώνα δυναμώνει τις ρίζες της Ορθοδοξίας.

Όπως έκανε γνωστό στις 18/6 εορτάστηκε και μάλιστα για πρώτη φορά η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μάρτυρος Αλένας ή Αλίνας στο όμορφο προάστειο των Βρυξελλών Dilbeek.

Μια γιορτή με έντονο θρησκευτικό φυσικά αλλά και ελληνικό χρώμα στο πανέμορφο προάστιο.

Ποια ήταν η Αγία Αλίνα

Η Αγία Αλίνα έζησε στο γραφικό και πανέμορφο αυτό προάστειο της πόλεως των Βρυξελλών κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ. Κόρη των Δουκών του Dilbeek, η Αλίνα ασπάστηκε, κρυφά από τους παγανιστές γονείς της, το χριστιανισμό, ερχόμενη σε επαφή με τον χριστιανό Ιερέα Amandus, Ιερέα του Αββαείου στο Forest/Vorst των Βρυξελλών.

Όταν ο πατέρας της κατάλαβε ότι η κόρη του είχε γίνει χριστιανή, έστειλε τους στρατιώτες του να τη φέρουν πίσω σε αυτόν.

Οι στρατιώτες την ακολούθησαν και προσπαθώντας να τη συλλάβουν, μια και αντιστάθηκε, της έκοψαν το ένα χέρι.

Τότε η Αγία Αλίνα παρέδωσε τη ψυχή της στον Κύριο που τόσο αγάπησε, περίπου το 640 μ.Χ.

Αγία Αλίνα
Αγία Αλίνα

Μεγάλη γιορτή στην μνήμη της

Κατά προτροπή και απόφαση αγαθή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, η νέα Ενορία του Dilbeek, που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του ελληνόφωνου και φλαμανδόφωνου ποιμνίου της Επαρχίας της Φλαμανδικής Βραμβάνδης, αφιερώθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και στην Αγία Αλίνα, προστάτιδα της πόλεως του Dilbeek.

Στο πρώτο Εορτασμό της Αγίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Αθηναγόρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, ο οποίος και ανέλυσε έξοχα το νόημα και τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Λύκος, αφού ανέφερε εν συντομία τον Βίο της τιμωμένης Αγίας, ευχαρίστησε θερμά το Θεοφιλέστατο κ. Πορφύριο για τη προσευχητική παρουσία του καθώς και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς χριστιανούς καθώς και όλους εκείνους που με διαφόρους τρόπους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η μικρή γιορτή που ακολούθησε, στον κατάγραφο κήπο του Ιερού Ναού με διάφορα νηστίσιμα εδέσματα και συνοδευόμενα από ελληνική μουσική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ