Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Στηρίζει γηροκομείο στην Λέσβο με την «Αποστολή»

0
173
Ιερώνυμος Μυτιλήνη

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ο φιλανθρωπικός οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ εκτελεί την οδηγία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και στηρίζει την σεισμόπληκτη Λέσβο.

Άμεσα και πλήρως ανταποκρίθηκε στο αίτημα της  Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έστειλε, σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού υλικού και ειδών διατροφής, καθαρισμού και ευπρεπισμού για τις ανάγκες των τροφίμων του Μιχαλέλειου  Οίκου Ευγηρίας που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό στη Λέσβο.

O Οίκος Ευγηρίας – κληροδότημα του Παναγιώτη Μ. Μιχαλέλη –  Μιχαλέλειος, εξυπηρετεί 45 ηλικιωμένους  και προσφέρει, εδώ και 41 χρόνια, υπηρεσίες  διαμονής, περίθαλψης και διατροφής στη περιοχή του Πλωμαρίου και όλης της Λέσβου.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν κιβώτια με φάρμακα που έχουν ανάγκη οι επωφελούμενοι καθώς και 435 κιλά τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο κ.λ.π.), αλλά και είδη καθαρισμού και ευπρεπισμού.

O φιλανθρωπικός οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρίσκεται στην  Μυτιλήνη από τη πρώτη στιγμή που άρχισε να μετράει το νησί  πληγές από τον Εγκέλαδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός εξέφρασε την αγωνία του και ζήτησε από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων που κατέρρευσαν τα σπίτια τους στη Βρίσα, στο Πλωμάρι και όπου αλλού.

Ακόμη να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου στη παροχή οποιασδήποτε κοινωνικής παρέμβασης και ουσιαστικής βοήθειας.

Άμεσα μάλιστα τις πρώτες μέρες πήγε και ανθρωπιστική βοήθεια δεκάδων τόνων σε τρόφιμα, ρουχισμό και εμφιαλωμένο νερό από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ