Εκκλησία της Κύπρου: Μνήμη του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη

0
153
Όσιος Δαβίδ

Εκκλησία της Κύπρου: Κάθε πιστός μένει συγκλονισμένος από τον βίο του Οσίου Δαβίδ που η Εκκλησία της Κύπρου μας γνωρίζει σε ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα.

Ο Όσιος Δαβίδ έκανε πράξη τον λόγο του Κυρίου.

Δεν ταλαντεύτηκε καθόλου, δεν δίστασε ούτε στιγμή.

Με μεγαλοψυχία και αγάπη μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, έζησε ως αναχωρητής, περνώντας το βίο του με άσκηση και προσευχή, πάνω σε ένα δένδρο για τρία χρόνια και έπειτα σε ταπεινό κελί, σε ερημική περιοχή της πατρίδας του.

Σήμερα, διαβάζουμε στην Εκκλησία της Κύπρου,  η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη, επισκόπου Γοτθίας, που έζησε κατά την περίοδο της εικονομαχίας και υπερασπίστηκε με σθένος την Ορθόδοξη διδασκαλία. Επίσης εορτάζουμε τη μνήμη του Οσίου Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Όσιος Δαβίδ, προς τιμή του οποίου υπάρχει αξιόλογος βυζαντινός ναός στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α΄ (527-565).

Από τη νεανική του ηλικία ζούσε σύμφωνα με το θέλημα του Ιησού Χριστού και την εν γένει διδασκαλία του Ιερού Ευαγγελίου, ασκώντας το έργο της διδασκαλίας της Αγίας Ορθοδόξου Παραδόσεως και της φιλανθρωπίας με διάκριση προς τον κάθε άνθρωπο.

Η πίστη του Οσίου και ο Χριστιανικός του βίος έκαναν πολλούς μαθητές να θέλουν με ταπείνωση και συνεχή μετάνοια να ακολουθήσουν το δρόμο του μοναχισμού.

Ο Όσιος Δαβίδ με τη βοήθεια του Θεού, αξιώθηκε να θεραπεύει τους ασθενείς που ζητούσαν τη βοήθειά του προτού αναχωρήσει προς την αιωνιότητα και την αφθαρσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ