Θρησκευτικά: Σήμερα αποφασίζει η Ιεραρχία – Τί λένε οι Θεολόγοι

0
150

Θρησκευτικά: Σήμερα θα καθορίσει την στάση της η Ιεραρχία για το μάθημα των θρησκευτικών. Οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Που το πάει η κυβέρνηση με τα Θρησκευτικά;

Όπως είναι γνωστό την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενημερώθηκε για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, μετά την έκδοση των νέων Φ.Ε.Κ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος σε αυτή την συνεδρίαση ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία Της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών Φ.Ε.Κ. και την δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατόπιν τούτου η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ομοφώνως την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για σήμερα προς ενημέρωση του Σώματος σχετικώς.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων από την μεριά της υποστηρίζει πως:

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
Θα σιγήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Η Εκκλησία έδειξε καλή διάθεση και εμπιστεύθηκε τον κατά τα άλλα, χαμηλών τόνων κ. Γαβρόγλου ότι θα σεβαστεί όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, για τον Ορθόδοξο Προσανατολισμό των νέων Προγραμμάτων για τα Θρησκευτικά, αλλά ο νυν Υπουργός Παιδείας ενέπαιξε την Εκκλησία και δεν έκανε τις αλλαγές που θα καθιστούσαν το μάθημα Ορθόδοξο.

Αντίθετα έκανε ελάχιστες επουσιώδεις, ανεπαίσθητες και επιδερμικές, λεκτικές κυρίως, αλλαγές, άλλαξε τον αριθμό του ΦΕΚ των Προγραμμάτων Φίλη -με σκοπό προφανώς να προλάβει τυχόν αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, εναντίον αυτών των ΦΕΚ- και τα υπέγραψε ως δήθεν διορθωμένα και προσαρμοσμένα στη γραμμή της Εκκλησίας.

Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ