Απόστολος Παύλος: Που γιορτάζεται σήμερα η μνήμη του ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος

0
93
Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Απόστολος Παύλος: Με θρησκευτική λαμπρότητα θα γιορτάσει και φέτος η Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μεγάλη μέρα η σημερινή, Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017, για την Εκκλησία μας, αφού γιορτάζει την ίδρυση της.

Για αυτό και όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 19.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Επίσης την ίδια ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Συνοδικού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
Απόστολος Παύλος: «Παύλος απόστολος Χριστού» ή «Παύλος δούλος Ιησού Χριστού»

Στον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Κάρμας, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Το πρωί της εορτής, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στον αυτό Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
Απόστολος Παύλος: Αυτός είναι ο Ιερός Ναός στην Κόρινθο που θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 19.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Παγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού.

Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μακαριωτάτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ