Απόστολος Παύλος: «Παύλος απόστολος Χριστού» ή «Παύλος δούλος Ιησού Χριστού»

0
106
Απόστολος Παύλος

Απόστολος Παύλος: Μαρτύρησε για την πίστη του,  συνελήφθη και υπέστη μαρτυρικό θάνατο στην Ρώμη στον επί Νέρωνος διωγμό το 64 έως 68 μ.Χ.

Σαύλος ή Σαούλ ήταν το αρχικό του όνομα.

Γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας γύρω στο 1 – 3 μ. Χ. Ήταν γιός πλούσιας οικογένειας, αφού όπως γνωρίζουμε, τον έστειλαν από την Ταρσό να σπουδάσει στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε καθηγητή τον περίφημο νομοδιδάσκαλο Γαμαλιήλ.

Η οικογένειά του ανήκε στην αίρεση των φαρισαίων.

Ηταν πιστοί και φανατικοί τηρητές του Μωσαϊκού Νόμου καί των παραδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
Απόστολος Παύλος: Που γιορτάζεται σήμερα η μνήμη του ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος

Στο πρόσωπο του Σαύλου ο Αρχιερεύς και το Συνέδριο των Ιουδαίων βρήκαν τον ιδανικό διώκτη των χριστιανών και τον προόριζαν για αρχηγό της ομάδας των διωκτών που ετοίμαζαν να στείλουν στην Δαμασκό, όπου είχαν καταφύγει οι διωκόμενοι χριστιανοί.

Ηταν μεσημέρι όταν μια λάμψη πιο δυνατή και από τον ήλιο που μεσορανούσε, έκαμε όλους τους άνδρες του αποσπάσματος να πέσουν στο έδαφος ενώ ο Σαύλος άκουσε φωνή που του έλεγε: «Σαούλ, Σαούλ τι με διώκεις;». βρήκε το θάρρος ο Σαούλ να ρωτήσει: «Τις εί, Κύριε;».

Και η φωνή απάντησε: «Εγώ ειμί Ιησούς ον συ διώκεις».

Εκεί τρεις ημέρες έμεινε χωρίς να φάει κάτι ή να πιεί νερό, στο σπίτι κάποιου Ιούδα που τους φιλοξένησε. Αλλά το όραμα του Σαύλου ακολούθησαν άλλα δύο σχετικά οράματα.

Νέος άνθρωπος τώρα ο Σαούλ, ξεκομμένος με θαυματουργική επέμβαση από τι ίδιο του το παρελθόν, σε μία νέα ζωή σε νέα πορεία. Αυτή τη φορά όχι υπηρέτης των αρχόντων του Ισραήλ αλλ’ υπηρέτης του Θεού και μάλιστα εκλεκτό «σκεύος εκλογής», θεόληπτος και θεοπρόβληπτος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:
Απόστολος Παύλος: Αυτός είναι ο Ιερός Ναός στην Κόρινθο που θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός

Έχει πια την συνείδηση ότι «τα αρχαία παρήλθεν», ότι «γέγονε τα πάντα καινά».

Ακόμα και το όνομα του που του θύμιζε τον παλαιό εαυτό του και αυτό το εγκαταλείπει.

Διαβάστε την συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ