Αγία Αικατερίνη: Λαμπρή υποδοχή του λειψάνου της στον Ι. Ναό Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία

0
161
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη: Το λείψανο της Αγ. Αικατερίνης θα παραμείνει στον Ι. Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου.

Πλήθος πιστών ήταν παρών στον Ι. Ναό Αγ. Απόστόλων Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία Βόλου που υποδέχτηκε το Ιερό λείψανο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από την ομώνυμη Ι. Μονή του Όρους Σινά, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων «Παύλεια 2017″.

Ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΔ Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης στην προσφώνηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου και της τοπικής Εκκλησίας,  αναγνωρίζοντας όπως τόνισε τους κόπους του, καθώς «φυλάγει Θερμοπύλες» σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, που συνυπάρχει μουσουλμανισμός και χριστιανισμός, με αποτέλεσμα να ανθίσει μία πνευματική όαση στην περιοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός ξεναγήθηκε μάλιστα και ςτην προσφυγική συνοικία του Βόλου, τη Νέα Ιωνία.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός  ευχαριστησε για την θερμή υποδοχή και μίλησε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό.

Αυτούς τους κάλεσε με ταπεινότητα και απλότητα να προχωρούν στις δεήσεις και τις παρακλήσεις τους προς τους Αγίους που μας συνδέουν με τον Θεό και την Αγ. Τριάδα.

Ακόμα εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παραμονή του στην ΙΜΔ, αναφερόμενος και στην πολύχρονη γνωριμία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Τέλος προσκάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν την Ι. Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ορος Σινά αφού, όπως υπογράμμισε, είναι απόλυτη ασφαλής της η προσέλευσή τους στον χώρο, καθώς τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πατέρες εκεί, δεν είναι –τα περισσότερα- ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ