Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης: «Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήση ο Χριστός»

0
181
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης: Οι  άνθρωποι  είναι  πολύ  προβληματισμένοι  και  οι  περισσότεροι  πολύ  ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά‐σιγά  κατευθύνονται προς  το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.

Ο περισσότερος κόσμος της εποχής μας είναι μορφωμένος κοσμικά και τρέχει  με την κοσμική μεγάλη ταχύτητα. Επειδή όμως του λείπει ο φόβος του Θεού – «αρχή  σοφίας φόβος Κυρίου» (Ψαλμ. 110, 10) –, λείπει το φρένο, και με ταχύτητα, χωρίς φρένο, καταλήγει σε  γκρεμό.

Οι  άνθρωποι  είναι  πολύ  προβληματισμένοι  και  οι  περισσότεροι  πολύ  ζαλισμένοι. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σιγά‐σιγά  κατευθύνονται προς  το να μην μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.

Αν αυτοί που έρχονται στο Άγιον  Όρος είναι τόσο πολύ συγχυσμένοι, τόσο μπερδεμένοι, με τόσο άγχος , σκεφθήτε οι  άλλοι που είναι μακριά από τον Θεό, από την Εκκλησία, πώς θα είναι!  Και βλέπεις σε όλα τα κράτη φουρτούνα, ζάλη μεγάλη! Ο καημένος ο κόσμος – ο Θεός να βάλει το χέρι Του! – βράζει σαν την χύτρα ταχύτητος.

Και οι μεγάλοι πώς τα  φέρνουν!  Μαγειρεύουν‐μαγειρεύουν,  τα  ρίχνουν  όλα  στην  χύτρα  ταχύτητος  και  σφυρίζει τώρα η χύτρα! Θα πεταχθή σε λίγο η βαλβίδα! Είπα σε κάποιον που είχε μία  μεγάλη θέση: «Γιατί μερικά πράγματα δεν τα προσέχετε; Τί θα γίνει;».

«Πάτερ μου,  μου λέει, λίγο χιόνι ήταν πρώτα το κακό, τώρα έχει γίνει ολόκληρη χιονοστιβάδα.  Μόνο ένα θαύμα μπορεί να βοηθήση».

Αλλά και με τον τρόπο που πηγαίνουν μερικοί  να βοηθήσουν την κατάσταση, κάνουν μεγαλύτερη την χιονοστιβάδα του κακού.

Διαβάστε την συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ