Γερόντισσα Μαρία: Το ετήσιο μνημόσυνο της στη γυναικεία Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ολλανδία.

0
75
Γερόντισσα Μαρία

Η Γερόντισσα Μαρία, Ολλανδικής καταγωγής, ασπάσθηκε την Ορθοδοξία μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής της στη Ελλάδα, όπου εκάρη μοναχή.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε στη γυναικεία Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου, Asten, στην Ολλανδία το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν μιας μικρής διακοπής τελέσθηκε η Παννυχίδα, κατά το μοναστηριακό τυπικό, μπροστά στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας.

Η πορεία της Γερόντισσας από την Ολλανδία στον μοναχισμό πέρασε από την Ελλάδα !!!

Η Γερόντισσα Μαρία, Ολλανδικής καταγωγής, ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής της στη Ελλάδα, όπου εκάρη μοναχή, θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα της και να ιδρύσει εκεί κάποιο μοναστήρι.

Στην επιθυμία της αυτή βρήκε μεγάλη βοήθεια και με τις ευλογίες του οικείου, τότε, Μητροπολίτου Παντελεήμονος ξεκίνησε την προσπάθεια και το 1989 κατάφερε να βρει μια μικρή φάρμα την οποία μετέτρεψε σε Ορθόδοξο Μοναστήρι, πόλο έλξεις των πιστών τόσο για την Ολλανδία όσο και για τα γειτονικά κράτη.

Η μακαριστή Γερόντισσα μετά από διάστημα ασθενείας κοιμήθηκε οσιακά την 24η Ιουνίου 2016. Η επταμελής αδελφότητα με επικεφαλής την διάδοχο της μακαριστής Ηγουμένης, Γερόντισσα Ιωάννα και τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου συνεχίζουν ασταμάτητα να αποτελούν φάρο της Ορθοδοξίας στην περιοχή και να αναπαύουν κάθε προσκυνητή που επισκέπτεται το μοναστήρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ