Άγιοι Ανάργυροι: Μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (1 Ιουλίου)

0
156
Άγιοι Ανάργυροι

Άγιοι Ανάργυροι: Άνθρωποι χωρίς πίστη αλλά με φθόνο τους κατηγόρησαν με ανυπόστατα πράγματα στον Αυτοκράτορα. Οι Άγιοι κατάφεραν όμως να τον πείσουν να ομολογήσει πίστη στον Κύριο!

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των Αγίων Απολλωνίας και Μαυρικίου και του μάρτυρος Κωνσταντίνου του νέου εν Ορμηδεία της Κύπρου, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους Αλαμάνους Αγίου που ήρθαν στο νησί μας. Σύμφωνα με το Συναξαριστή, ο μάρτυρας Κωνσταντίνος ζούσε αποστολικά και κήρυσσε το ιερό Ευαγγέλιο ταπεινά.

Για τη χριστιανική του δράση μαρτύρησε και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος αναδείχθηκε θαυματουργός Άγιος.

Ένεκα της μεγάλης του παρρησίας στη δόξα του Θεού και την παρηγορία των πιστών ανοικοδομήθηκε να ναός επονόματι του στην κοινότητα Ορμήδειας της Επαρχίας Λάρνακας, όπου φυλάσσεται και το ιερό του Λείψανο.

Οι άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί και παρείχαν ιάσεις σε όλους δωρεάν.

Υπηρέτησαν με αφοσίωση και ακρίβεια την ιατρική επιστήμη.

Συνδύαζαν τη γνώση της ιατρικής με την αληθινή πίστη και φιλοσοφία της Εκκλησίας. Για αντάλλαγμα δεν λάμβαναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να δεχθούν και να ομολογήσουν, οικειοθελώς, οι θεραπευμένοι την αληθινή πίστη στον εσταυρωμένο Ιησού Χριστό.

Κάποιοι όμως, από ζηλοφθονία,….διαβάστε την συνέχεια στην Εκκλησία της Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ