Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στα εγκαίνια Κέντρου Φιλοξενίας εφήβων που πάσχουν από καρκίνο

0
96
Ιερώνυμος Φλόγα Εγκαίνια
Ιερώνυμος Φλόγα Εγκαίνια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Παρών στα εγκαίνια του Κέντρου «Νικόλαος και Ιωάννα Καμαράτου» του Συλλόγου «Φλόγα» ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων ενώ παρέστησαν οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στηρίζει το έργο του Συλλόγου, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, καθώς και η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη.

Από την μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έδωσε συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση αυτού του εξαίσιου έργου που θα ανακουφίσει τους πάσχοντες και τις οικογένειες τους και θα τους δώσει δύναμη να δώσουν την μάχη για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Σήμερα που όλοι αγωνίζονται στο πώς θα αυξήσουν τα προσωπικά τους έσοδα, έρχονται αυτές οι καταπληκτικές περιπτώσεις ανθρώπων που προσφέρουν για τους άλλους» και έστειλε μήνυμα σε όλους τους Χριστιανούς σημειώνοντας πως: «Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι δουλειά του Κράτους και όχι δική μας….βεβαίως και είναι, αλλά εμείς δεν είμαστε θεατές. Γι΄αυτό και στεκόμαστε πλάι σε αυτές τις προσπάθειες».

Σύμφωνα με την Εκκλησία της Ελλάδος που φιλοξενεί σχετική ανταπόκριση Προϊστάμενος του ι. ν. Αγίας Τριάδας Χολαργού Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος μιλώντας στον 89,5 εξήγησε ότι με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός, παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος παρείχε την πλήρη υποστήριξη του. Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ