Παναγία Μυροβλύτισσα: Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου για την εικόνα της Παναγίας της «Μυροβλυτίσσης»

0
380
Ιερά Μητρόπολη Σύρου Παναγία Μυροβλύτισσα

Παναγία Μυροβλύτισσα: Πλήθος πιστών στην Άνδρο προσευχήθηκαν στον Εσπερινό της Αγρυπνίας που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου

Στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου προ της σεπτής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Μυροβλυτίσσης», επιγραφομένης «Ρίζα του Ιεσσαί», η οποία διεκομίσθη τον 16ο αιώνα από τη Μονή Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης από Πατέρες της Μονής, που εγκαταβιούσαν σε Μετόχιό της στην Κωνσταντινούπολη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β`, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Δωροθέου Θέμελη και των Πατέρων της Μονης και την παρουσία πλήθους πιστών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη χριστοποίηση και εικονοποίηση του κάθε ανθρώπου μέσα στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και την ανάδειξη του πιστού, διά των εικόνων του Κυρίου, της Θεοτόκου και των Αγίων, ως εικόνος του ιδίου του Θεού, καθώς και γιά τη βίωση του θαύματος,μέσω της Χάριτος των Εικόνων,όπως χαρακτηριστικά λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός «διά ταις των εικονιζομένων προσηγορίαις»

Με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ