Άγιος Βλάσιος: Πρόσκληση-Πρόγραμμα για τον πρώτο επίσημο εορτασμό, μετά την Αγιοκατάταξη, του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στα Σκλάβαινα Παλαίρου.

0
243
Αγιος Βλασιος

Άγιος Βλάσιος: Δείτε την πρόσκληση-πρόγραμμα για τον πρώτο επίσημο εορτασμό, μετά την Αγιοκατάταξη, όπως το ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η μνήμη του Αγίου Βλασίου και των συμμαρτυρησάντων του τιμάται κατά την ημέρα του μαρτυρίου τους, την 7η Ιουλίου εκάστου έτους.

Ο Άγιος Βλάσιος έζησε, ασκήθηκε και εμαρτύρησε στα τέλη του 10ου και στις αρχές του 11ου αιώνος μ.Χ. Ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Σκλαβαίνων Βονίτσης κι εκεί στην Ιερά Μονή του ο ίδιος, οι συμμοναστές του και πλήθος ανδρών, γυναικών και παιδιών τελούσαν αγρυπνία στην εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, στις 24 Ιουνίου του έτους 1006 (παλαιό ημερολόγιο).

Εισώρμησαν τότε τα ξημερώματα, πριν αρχίσει η Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή άγριοι αγαρηνοί πειραταί, οι οποίοι οδήγησαν σε φρικτά βασανιστήρια και μαρτυρικό θάνατο τον Άγιο Βλάσιο, τους συμμοναστάς του και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ