Τι είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

0
67
Πατριάρχης Τσίπρας

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και του προσέφερε τον πρόσφατα εκδοθέντα αναμνηστικό Τόμο του Πατριαρχείου

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως για το πλούσιο επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και για την γενικότερη κατάσταση στην Αίγυπτο, Έδρα του Πατριαρχείου, ύστερα από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον.

Επίσης, ευχαρίστησε την Ελληνική Πολιτεία, η οποία πάντοτε στέκεται αρωγός στο πολύπλευρο έργο του παλαίφατου Πατριαρχείου, ενώ προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα , τον πρόσφατα εκδοθέντα αναμνηστικό Τόμο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο παρουσιάζονται τα κτήρια και οι χώροι των Πατριαρχείων, το Αρχαιολογικό και Πατριαρχικό Εκκλησιαστικό Μουσείο και η ιστορική Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, με αφορμή την προ δεκαετίας (2006-2016) ολοκληρωτική ανακαίνισή τους.

Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του για την συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Σημειώνεται πως σε παλαιότερη συνάντηση ο Πατριάρχης του είχε προσφέρει ένα δώρο που είναι ο Μυστικός Δείπνος, σκαλισμένος σε αφρικανικό έβενο και βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μυστικός-Δείπνος-Μαξίμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ