Διαλεκτική συζήτηση με γενικό θέμα: Η Ορθοδοξία στη Δύση.

0
97
Ιερός Ναός Της Του Θεού Σοφίας

Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Η Ορθοδοξία στην Δύση» θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Ο Σύνδεσμος Αγίου Σιλουανού που εδρεύει στη Γαλλία σε συνεργασία με την ενορία Χρυσελεούσης Στροβόλου διοργανώνει διαλεκτική συζήτηση στην Αίθουσα της εκκλησίας Της Του Θεού Σοφίας που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 στις 19.00.

Γενικό Θέμα: Η Ορθοδοξία στη Δύση.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος θα προεδρεύσει και θα συντονίσει την εκδήλωση.

Πρόγραμμα 

  • Καλωσόρισμα/Εισαγωγή
  • Σύντομη ομιλία Αρχιμανδρίτου Συμεών Κοσσέκ, ηγουμένου της Ορθόδοξης γαλλόφωνης Μονής του Αγίου Σιλουανού δυτικά του Παρισιού με θέμα «Μοναχισμός στη Γαλλία και η Μονή Αγίου Σιλουανού».
  • Σύντομη ομιλία κ. Ζαν-Κλωντ Πολέτ, Καθηγητού Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λουβαίν, Βελγίου, με θέμα «Ορθοδοξία στη Δυτική Ευρώπη, Προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι της Δύσης».
  • Ερωταπαντήσεις, ελεύθερη συζήτηση

Θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση.

Οι δύο ομιλητές θα ευρίσκονται στην Κύπρο στα πλαίσια ενός προσκυνήματος του γαλλόφωνου Ορθόδοξου Συνδέσμου Αγίου Σιλουανού. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών τυγχάνει Πρόεδρος του Συνδέσμου και ο Καθηγητής Πολέτ Γραμματέας.

Ποιος ήταν ο Άγιος Σιλουάνος

ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ – Μοναχός στον Άγιο Παντελεήμονα, Αγίου Όρους.

Κοιμήθηκε το 1936. Το έργο του αναδείχθηκε από τον υποτακτικό του π. Σωφρόνιο, τον μετέπειτα ιδρυτή και ηγούμενο της Μονής του Έσσεξ στην Αγγλία. Τα κυριότερα σημεία της διδαχής του ήσαν βγαλμένα από το Ευαγγέλιο:

  • Ταπείνωση
  • Απόκτηση του Αγίου Πνεύματος
  • Αγάπη προς εχθρούς

Είναι πολύ γνωστή η φράση που άκουσε σε όραμα από τον Κύριο: «Κράτα τον νου στον Άδη και μην απελπίζεσαι».

Ποιός είναι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ – Γαλλόφωνος Σύνδεσμος που ιδρύθηκε από τον μακαριστό π. Συμεών του Έσσεξ μετά από ευλογία του Γέροντα Σωφρονίου λίγους μήνες πριν την κοίμησή του το 1993.

Αριθμεί πέραν από 400 ενεργά μέλη κυρίως από την δυτική Ευρώπη. Έχει πολυσχιδή δράση κυρίως στη Γαλλία, Ελβετία και άλλες δυτικές χώρες, προωθεί τα μηνύματα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου [1866-1938] και οργανώνει σεμινάρια και προσκυνήματα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ