Εξώδικο σε Ιερό Ναό για την καμπάνα!

0
105
Καμπάνα

Εξώδικο σε Ιερό Ναό για την καμπάνα του έλαβε κληρικός στην Ρόδο και δεν πίστευε στα μάτια του όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Έντονες συζητήσεις προκαλεί στην Ρόδο ένα εξώδικό.

Το εξώδικο πήγε από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και είναι σε κοντινή απόσταση προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου και η επιχείρηση ζητά να μην χτυπά την Κυριακάτικη καμπάνα ο ιερέας γιατί όπως λέει ενοχλούνται οι διαμένοντες στο τουριστικό κατάλυμα.

Μάλιστα υπάρχει και άλλο ένα αίτημα. Να γίνεται σε χαμηλή ηχητική ένταση η Θεία Λειτουργία.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική» που μίλησε με τον ιερέα,  ο ιερέας Μιχαήλ, δήλωσε από την μεριά του:«θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη διαμαρτυρία του ανθρώπου αυτού αν η λειτουργία ακουγόταν με μεγάλη ένταση από τα μεγάφωνα του Ναού μας.

Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία».

Σημειώνεται μάλιστα από την πλευρά της Εκκλησίας πως και η καμπάνα δεν θα σταματήσει να χτυπά κάθε πρωί της Κυριακής, υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο σε όλους ότι αυτός ο τόπος σέβεται την πίστη, την παράδοση, τα έθιμα και τα ιδανικά της Χριστιανοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ