Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Παράκληση για απελευθέρωση και επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής

0
101
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Η Εκκλησία στέκεται στο πλευρό των Κυπρίων που διεκδικούν την λευτερία για τον τόπο τους από τον Τούρκο εισβολέα που τον κρατά σκλαβωμένο μέχρι σήμερα.

Την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, και ώρα 10.00΄ π.μ. θα ψαλεί παράκληση, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον Τούρκο εισβολέα, την επιστροφή των προσφύγων Κυπρίων στις πατρογονικές τους εστίες και τη διακρίβωση της ζωής των αγνοουμένων που αποτελεί μόνιμο πόθο όλων των Κυπρίων.

Στη συνέχεια, θα τελεσθεί το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή.

Τόσο της παράκλησης όσο και του μνημοσύνου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρέσβυς της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος, οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου, γονείς και συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δικηγόρος κ. Χρίστος Τριανταφυλλίδης.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Πάνδημα μνημόσυνα για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής θα τελεσθούν, επίσης, και σε όλους τους άλλους ιερούς ναούς του ελεύθερου τμήματος της μαρτυρικής μας Κύπρου.

Με πληροφορίες από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ