Κερκύρας Νεκτάριος: Στην Εκκλησία μας δεν χωρούν εγωϊσμοί, φιλονικίες και ατομικισμοί

0
75
Μητροπολίτης-Κέρκυρας-Νεκτάριος

Κερκύρας Νεκτάριος: Στην ουσία της Ορθοδόξου πίστεως αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας που ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας παρουσία πλήθους πιστών.

Στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας, παρουσία πλήθους πιστών, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μεταφέροντας με τον λόγο του μηνύματα ουσίας για την Ορθοδοξία.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους Πατέρες της Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι συνεκλήθησαν για να αντιμετωπίσουν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού που είχε ανακύψει τότε και  πρέσβευε ότι η Θεία φύση του Κυρίου μας απορρόφησε την ανθρώπινη.

Υπήρξε όμως και άλλη μια διχογνωμία σχετικά με τις ενέργειες του Κυρίου, αν αυτές είναι κτιστές ή Άκτιστες.

Εν Αγίω Πνεύματι λοιπόν αποφάνθησαν οι Άγιοι Πατέρες ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

Με την Ενανθρώπισή Του, δίδει την δυνατότητα της Αγιότητος στον κάθε άνθρωπο, που πορεύται στην ζωή του κατά Θεόν.

Η Αγιότητα είναι αυτή ακριβώς η Άκτιστη ενέργεια που χαριτώνει τον άνθρωπο και τον ενώνει με τον Τριαδικό Θεό. Άκτιστη ενέργεια είναι η ίδια μας η ζωή, κοντολογίς ό,τι προέρχεται από τον Θεό.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενότητος και της κοινωνίας της αγάπης, μεταξύ των μελών του Σώματος του Χριστού. Στην Εκκλησία μας δεν χωρούν εγωϊσμοί, φιλονικίες και ατομικισμοί. Είμαστε όλοι βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και οφείλουμε  να έχουμε ήθος και φρόνημα εκκλησιαστικό.

Καταλήγοντας, όπως σημειώνει σε σχετική της ενημέρωση η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων,  ο κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Γεωργίου, προέτρεψε τους πιστούς να πορεύονται στην ζωή τους κατά Χριστόν, με τον πνευματικο τους αγώνα, ώστε να γευθούν την Άκτιστη Χάρη του Τριαδικού Θεού, δια πρεσβειών των Αγίων Πατέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ