Ο «πατήρ Κλεομένης» ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος

0
119
Ιερα Συνοδος

«πατήρ Κλεομένης»: Η Ιερά Σύνοδος με Δελτίο Τύπου της ξεκαθαρίζει την θέση της απαντώντας έτσι σε όσα κατα καιρούς έχουν σχολιαστεί.

Απόλυτως απέναντι στον επονομαζόμενο «πατήρ Κλεομένη» βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος που ξεκαθαρίζει πως ουδεμία σχέση έχει με τον φερόμενο ιερέα.

Αναλυτικά η Ιερά Σύνοδος σημειώνει:

Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ