Εκκλησιαστική Περιουσία: Τι αποφάσισαν στο υπουργείο Παιδείας

0
79
Εκκλησιαστική περιουσία

Εκκλησιαστική περιουσία: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι κρίσιμες.

H αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συζητήθηκε σε διμερη συνάντηση Εκκλησίας – Πολιτείας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Μια εξέλιξη που μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντική έρχεται στο φως μετά την συνάντηση που έγινε για το θέμα της λεγόμενης Εκκλησιαστικής περιουσίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην συζήτηση για αυτό το τόσο ακανθώδες θέμα που από πάρα πολλά χρόνια απασχολεί σαφώς και την κοινή γνώμη δεν μετείχαν απλά υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου και ενδεικτικό της σοβαρότητας της είναι πως ήταν εκεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης.

Παρόντες φυσικά ήταν και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Αντικείμενο της μακράς και σημαντικότατης συνομιλίας τους είχαν την διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας για την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος μεταξύ της Εκκλησίας  και της Πολιτείας σχετικά με την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής  περιουσίας  προς όφελος της ελληνικής  κοινωνίας όπως ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές η  συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ