Αγία Χριστίνα: Ήταν κόρη Ρωμαίου στρατηγού η ίδια όμως πίστεψε στον Χριστό

0
120
Αγία Χριστίνα

Αγία Χριστίνα: Παρέδωσε το πνεύμα της με λογχισμό, λαμβάνοντας επάξια το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού δέχθηκε το φρικτό μαρτύριο παραμένοντας αταλάντευτη στην πίστη της.

Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνας (24 Ιουλίου)

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνας.

Η Αγία Χριστίνα γεννήθηκε στην Τύρο στα χρόνια του βασιλιά Σεβήρου, γύρω στο 200 μ.Χ. και ήταν κόρη του Ρωμαίου στρατηγού Ουρβανού. Και οι δύο γονείς της ήσαν ειδωλολάτρες, η ίδια όμως γνώρισε τη χριστιανική πίστη από μια γυναίκα και έλαβε την απόφαση να αφιερωθεί στο Χριστό.

Όταν ο πατέρας της πληροφορήθηκε το γεγονός, προσπάθησε με λόγια και απειλές να την μεταπείσει και αφού δεν το κατόρθωσε, τη φυλάκισε σε έναν πύργο. Το ίδιο βράδυ, ωστόσο, τον βρήκε ο θάνατος, κάτι που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς ειδωλολάτρες και εξαγρίωσε τον έπαρχο Δίωνα, που υπέβαλε τη χριστιανή κόρη σε φοβερά βασανιστήρια, για να την απογοητεύσει και να εγκαταλείψει την αφοσίωσή της στο Σωτήρα Χριστό.

Τα ίδια και χειρότερα έπραξε και ο διάδοχος του Δίωνα, ο Ιουλιανός, χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Θεός προστάτευε την αγία Χριστίνα και θεράπευε τις πληγές, που της προκαλούσαν τα σιδερένια νύχια, ο τροχός και η φωτιά.

Τα αλλεπάλληλα θαύματα, μάλιστα,…

Διαβάστε την συνέχεια του θαυμαστού βίου της Αγίας Χριστίνας στην Εκκλησία της Κύπρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ