Αγία Άννα: Η μητερα της Παναγίας στην οποία προστρέχουν τα άτεκνα ζευγάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

0
184
Αγία Άννα

Αγία Άννα: Η πρώην στείρα σύζυγος του Ιωακείμ αφού γέννησε και απογαλάκτισε την Παναγία, την αφιέρωσε στο ναό. Πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με προσευχή, νηστεία και άσκηση.

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τους Ορθοδόξους αφού τιμούμε την κοίμηση της θεοπρομήτορος Άννης, της μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η πρώην στείρα Άννα, σύζυγος του Ιωακείμ, αφού γέννησε και απογαλάκτισε την Παναγία και την αφιέρωσε, σε ηλικία 3 ετών, στο ναό, πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με προσευχή, νηστεία και άσκηση.

Σε ηλικία περίπου 70 ετών αποδήμησε προς τον Κύριο, έχοντας αναδειχθεί ευεργέτιδα της ανθρωπότητας, με το να γεννήσει τη Μαριάμ, τη μητέρα του Ιησού Χριστού και Σωτήρα του κόσμου.

Στην Κύπρο τιμάται ιδιαίτερα η Αγία Άννα. Πέρα από τους πολλούς ναούς, υπάρχει και κοινότητα που φέρει το όνομά της στην επαρχία Λάρνακας.

Με πληροφορίες από την Εκκλησία της Κύπρου

Η ευχή της Αγίας Άννας για την λύση της ατεκνίας

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ευχή της Αγίας Άννας που διάβασε σε παλαιότερη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας,για την λύσιν της ατεκνίας και της στειρότητος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ