Βιβλιοπαρουσίαση στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας

0
87
Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας1

Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας: Στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Σεούλ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση δύο τόμων του καθηγητή κ. Yang Jung-moo

Στην παρουσίαση του έργου είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι και οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ο Μητροπολίτης Κορέας π. Αμβρόσιος τους μίλησε για τις απαρχές της βυζαντινής αγιογραφίας παρουσιάζοντάς τους ένα πορτραίτο των Φαγιούμ (Ιερέας του Σεράπιδος, Βρετανικό Μουσείο, 138 -161 μ.Χ.) και την αρχαιότερη σωζόμενη εικόνα του Χριστού Παντοκράτορος της Ιεράς Μονής Σινά (α´ ήμισυ 6ος αι.).

Το πολύ σημαντικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα είναι ότι ο καθηγητής Yang Jung-moo, στην παρουσίαση του έργου του, χρησιμοποίησε ως βασικό υλικό τους ναούς της Μητροπόλεως Κορέας του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ και του Αγίου Διονυσίου στο Ουλσάν, συγκρίνοντας τις τοιχογραφίες τους με έργα σπουδαίων ιστορικών ναών όπως της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Ανέφερε μάλιστα ότι προτίμησε να γίνει η παρουσίαση του έργου του στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας για να είναι σε χώρο που διασώζεται ζωντανή η βυζαντινή παράδοση μέσω της αρχιτεκτονικής και της αγιογραφίας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος άρθρου «Ξέρεις γιατί οι αγιογραφίες στην Κορέα και στην Ιταλία είναι ίδιες;» , που δημοσιεύθηκε την επομένη της βιβλιοπαρουσίασης στην DONG-A ILBO, μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην Κορέα.

Παρόμοιες δημοσιεύσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες στα κορεατικά και αγγλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ